Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune er en kommune under Region Midtjylland. I 2017 har kommunen ca. 60.000 indbyggere.

Udfordring

Skanderborg Kommune har fået en ny hjemmeside, som resultat af en grundig proces, der omfattede strategi, design og implementering.

Den nye hjemmeside er udstyret med fire centrale indgange med hvert sit fokus - Borger, Erhverv, Politik & fællesskab og Vær aktiv.

Projektet startede med en strategifase og en række workshops, hvor fokus var på, hvordan medarbejdernes mange ønsker og krav til den nye løsning kunne kombineres med de seneste tendenser inden for kommunale hjemmesider og data på brugernes adfærd.

I designfasen, der tog udgangspunkt i en designworkshop, var den primære opgave at oversætte de mange specifikke ønsker, krav, tendenser og data til et design med selvbetjening som det altoverskyggende omdrejningspunkt. Et design, der tog form som wireframes, et grunddesign og til sidst et detaljeret design.

Efter det endelige design tog form, blev processen afsluttet med en implementeringsfase, der var præget af løbende dialog mellem Bleau og Skanderborg Kommune, hvilket var med til at sikre, at det aftalte design også i praksis levede op til kommunens forventninger og krav.

Dynamicweb som løsning

"Less is more", sådan kan den endelige løsning beskrives – og det betyder, at brugerne af det nye skanderborg.dk på en simpel måde kan finde frem til det indhold og de selvbetjeningsmuligheder, de efterspørger.

I den sammenhæng spiller forsiden hovedrollen med sine fire centrale indgange, der, som primær landingsside siden implementeringen, filtrerer brugerne fra første klik – og på den måde skaber hurtigt afklaring.

Det gælder selvfølgelig også i mobil- og tabletvisningen, der viderefører de fire centrale indgange, så Skanderborg Kommune nu er tilgængelig når som helst, hvor som helst.

Resultater

Skanderborgs nye hjemmeside er udstyret med fire centrale indgange, der sikrer simpel og klar selvbetjening. Desuden er den udarbejdet på baggrund af bidrag fra mange forvaltninger i Skanderborg Kommune og er resultatet af en grundig proces præget af åben dialog og tæt samarbejde.
Skanderborg Kommune
Kunde
Skanderborg Kommune
Lokation
Danmark
Segment
CMS, Marketing, Organization
Website
www.skanderborg.dk
Partner
Bleau A/S

Lignende cases