Ringkøbing Kommune

Ringkøbing-Skjern (Rksk) er Danmarks største kommune med et areal på 1.489 kvadratkilometer og godt 56.500 indbyggere, hvilket stiller krav til kommunens digitale tilstedeværelse og informationsflow.

Udfordring

På det gamle website, var der over 4.000 forskellige indekserede sider. Den primære årsag var, at der dagligt blev oprettet nye nyheder og informationssider til borgerne. Det gjorde det til en tung og ressourcekrævende process, ikke kun for borgerne, men især for Kommunens egne ansatte, at navigere imellem de mange sider og informationer.

Dertil kommer, at det ikke altid er den samme person ved Ringkøbing-Skjern Kommune, som opretter og varetager de digitale nyheder og informationsflow. Derfor har vedkommende ikke nødvendigvis samme erfaring med Dynamicweb, hvilket gjorde til at en topprioritet, at finde en brugervenlig og standardiseret løsning, som ville være nem at tilgå - uanset brugerens erfaring med styresystemet.

Dynamicweb som løsning

Rksk og deres Dynamicweb partner, Vestjysk Marketing, besluttede derfor at oprette nyhedstemplates ved hjælp af Dynamicweb items, som gør det nemt og enkelt at strukturere indhold og design. På den måde sikrer Ringkøbing-Skjern Kommune, at deres medarbejdere, uanset erfaring, nemt og hurtigt kan oprette og publicere strømlignet indhold, som automatisk får samme struktur og design på websitet.

Resultater

Den digitale arbejdsproces er blevet langt mere fleksibel og ligetil, hvilket i højere grad gør Kommunen i stand til, at være på forkant med nyhedsstrømmen og borgernes informationsbehov. Den nye løsning har desuden resultedere i, at de førhenværende 4.000 indekserede sider er blevet reduceret til 400.

Derudover er Dynamicweb løsningen blevet integreret med forskellige tredjepartsprogrammer som Edoc, Borger.dk, Google Site Search og Kultunaut.dk for at optimere brugeroplevelsen. Ringkøbing-Skjern Kommune har også fået integreret deres nye hjemmeside, med deres fremtidige app til smartphones.
Boy Boysen, Direktør, Vestjysk Marketing
"Søgning på hjemmesider øges markant, og derfor har www.rksk.dk en meget smartere og stærkere søgemaskine, der skal hjælpe de besøgende til at finde de relevante informationer på hjemmesiden. "
- Boy Boysen, Direktør, Vestjysk Marketing
Ringkøbing-Skjern Kommune
Kunde
Ringkøbing-Skjern Kommune
Lokation
Danmark
Segment
CMS, Marketing, Organization
Website
www.rksk.dk/
Partner
Vestjysk Marketing ApS

Lignende cases