Museum Skanderborg – Vikingen fra Fregerslev

”Vikingen fra Fregerslev” er et meget præstigefyldt forskningsprojekt, som er sket i et samarbejde mellem Skanderborg Kommune, Slots- og Kultur­styrelsen, Nationalmuseet, Aarhus Universitet og Museum Skanderborg.

Udfordring

Museum Skanderborg ønskede en digital præsentation af ”Vikingen fra Fregerslev”, som skulle afspejle den grafiske udformning af forskningsprojektets ansøgning om fondsmidler. Søgaard & Co.’s opgave indebar derfor at videreføre den bestemte stil og grafik, som ansøgningsmaterialet allerede indeholdt.

Projektet skulle formidle arkæologi på en anderledes måde end før set. For at imødekomme dette krav, ønskede projektet at invitere publikum ind og fastholde deres interesse, selv efter udgravningerne blev afsluttet, ved hjælp af kontinuerlige videoer og nyhedsopslag.

Dynamicweb som løsning

Det første, der møder øjet, er et flot sammenspil mellem farver og grafik. Hjemmesidens specialudviklede tiles giver en fin dynamik. Bevægelsen i teksten fanger desuden den besøgendes opmærksomhed og giver lyst til at læse videre.

Udover den visuelle profil, var et af projektets fokusområder at invitere publikum ind i universet omkring ”Vikingen fra Fregerslev”. Som følge deraf var det fuldstændig essentielt at hjemmesiden kunne tilgås i flere sprog. Hjemmesiden findes derfor på 8 sprog herunder bl.a. engelsk, arabisk og tyrkisk.

Den høje publikumsinvolvering ønskede projektet også at realisere ved at filme videodagbog hver dag på udgravningen. Disse videoer skulle efterfølgende lægges op på hjemmesiden, hvilket krævede en integration til Youtube.

Resultater

”Vikingen fra Fregerslev” opnåede 8.000 besøgende på den første dag hjemmesiden gik online. Et utroligt højt tal for en helt ny hjemmeside. Desuden fik projektet massiv interesse fra publikum, samt opmærksomhed fra både Aftenshowet på DR, Information, DK4 samt det amerikanske tidsskrift PNAS.
Ejvind Hertz, Museumsinspektør, leder af Arkæologisk afdeling
"Hjemmesiden har givet vores projekt en indbydende og professionel præsentation af projektet. Hjemmesiden er løbende blevet udbygget i takt med at vi har gjort nye fund og det har været nemt og hurtigt at oprette og redigere nyt indhold som tekst, billeder og video. Vi er meget glade og stolte over resultatet."
- Ejvind Hertz, Museumsinspektør, leder af Arkæologisk afdeling
Museum Skanderborg
Kunde
Museum Skanderborg
Lokation
Danmark
Segment
CMS, Marketing, Organization
Website
www.vikingfregerslev.dk
Partner
Søgaard & Co.

Lignende cases