H. Jessen Jürgensen, Aircon Teknik, Armadan og BKF-Klima

hører under den svenske koncern Beijer Ref og forhandler kølesystemer, aircondition og varmepumper B2B.

Udfordring


E-handelsløsning til 4 virksomheder.

Fire virksomheder under den svenske koncern Beijer Ref havde alle brug for nye e-handelsløsninger. De fire virksomheder H. Jessen Jürgensen, Aircon Teknik, Armadan og BKF-Klima forhandler alle kølesystemer, aircondition og varmepumper og alle B2B. Så deres krav til en e-handelsløsning var beslægtede, og der var ønske om at udnytte den oplagde mulighed for stordrift.

På koncernniveau var det besluttet at bruge PIM-systemet MeDaPro og alle fire virksomheder brugte i forvejen ERP-systemet AX, så både PIM og ERP lå fast.

Dynamicweb som løsning


Dynamicweb Rapido med integration til PIM.

Flere af virksomhedernes havde gode erfaringer med med Dynamicweb, så det var oplagt at kigge den vej, da der skulle vælges CMS-system. Dynamicweb har udviklet en standard løsning til e-handel, og den viste sig i store træk af dække virksomhedernes behov herunder integration til AX.

Twins specialudviklede enkelte elementer og satte eksempelsider op. På baggrund af disse har virksomhederne selv opbygget deres sites.

Produktsider og -oversigter genereres automatisk med produktdata fra PIM-systemet. Twins har specialudviklet en webservice til import af data fra de fire virksomheders individuelt konfigurerede PIM-system.

Alle fire websites ligger i samme Dynamicweb løsning. Dermed har vi kun skulle lave specialudvikling og integrationer én gang. Også her udnyttes stordriftsfordelene ved at få udviklet 4 løsninger samtidig.

Resultater


Øget salg og øget selvbetjening.

De fire virksomheder har fået opdateret deres digitale tilstedeværelse, så den afspejler de moderne virksomheder, som de er.

Bedre produktsøgning med fritekstsøgning og filtre har gjort det lettere for kunden at finde relevante produkter, og detaljerede produktpræsentationer har gjort det lettere at vælge det rigtige. Kunderne har desuden fået kundeområde med ordrestatus, ordrehistorik, mulighed for selv at fremfinde gamle fakturaer, med mere.

Dette har øget salget online. Og samtidig har den nye løsning frigivet tid til, at medarbejderne lidt efter lidt er begyndt at udnytte de marketingfunktioner, der også følger med platformen.

De første to websites er allerede live på www.hjj.dk og www.airconteknik.dk.
Beijer Ref
Kunde
Beijer Ref
Lokation
Danmark/Sverige
Segment
B2B, CMS, Marketing, PIM, Distribution, Dynamics AX
Partner
Easyflow Agency

Lignende cases